Kristina Blakstad

2018 innehåller utställningar, författande, mönster- och modedesign & inredning…

År 2018: Ny konst i olja och akvarell vid separata utställningar. Läs hennes romaner. Kristina Blakstads kända uniformjackor sys upp på beställning, alla olika. Mönsterdesign till företag. Inredningskonsult för privatpersoners hem som färgsättning, möblering, gardinsömnad, belysning.
info@kristinablakstad.com, Tfn 070- 647 87 03

Kristina Blakstad/Effect Design startade 1986 med inriktning på mönster och design. Kläder med uniformsdetaljer är också hennes signum. Målandet, det konstnärliga, och författandet av romaner ingår i arbete.

Kristina Blakstad arbetar som freelance sedan 1986 inom mönster, design och klädformgivning under namnen Effect Design och Kristina Blakstad Fashion. Hennes mönsterdesign har sålts på Harrods och Selfridges i London och på produkter i många andra länder i Europa och i Sverige, som varuhuset NK i Stockholm. Nu är det konstnärliga målandet och författandet av romaner i fokus.

Denna webshop vänder sig till
Företag: Mönsterdesign för tryck av textil och pappersprodukter
Privatpersoner: Konst, böcker, mode samt heminredningskonsultation.

Kristina Blakstads mönsterdesign har funnits på Grand Hotel i Stockholm m.fl. stora hotell i Sverige. Hon har arbetat med teaterkläder på Oscarsteatern. Är bl.a. utbildad på Textilhögskolan/ Borås, S:t Görans Gymnasium och Bergs School of Communication/ Stockholm.

Kristina Blakstad/Effect Design:
Design av mönster för tryck/metervara till många textilföretag i Sverige och även utomlands. Ansvar och design, för svenskt företag, av stora mässmontrar i Sverige och bl.a. Tyskland, Frankrike, Holland och England på textilmässor.  Mönster har sålts till bl.a  Duni, Borås Wäveri, Borås Tapeter, Frösö handtryck, In Clover, Stildukar m.fl.
Nu finns i webshop också mönsterdesign för olika tryck av produkter. Vänder sig till företag som producerar, många motiv att välja bland och nyheter publiceras under året.

Oscarsteaterns syateljé var hennes arbetsplats en period. Hennes egen kläddesign inspireras a historiska detaljer. Många privata visningar runt om i Sverige. Egen modeshow/Karlstad, egen monter på modemässan/Köpenhamn, egen visning på Rookies/ Älvsjömässan, Stockholm. Kristina Blakstads webshop med kläder under eget namn.
Nu arbetar hon med målning i olja, akvarell, gouache och pastellkritor. Se under konst här på hemsidan, även info om utställningar.
Kristina Blakstad har haft en egen lantgård med traditionellt lantbruk i 12 år och haft häst större delen av sitt liv. Hon spelar piano, skrivit små aforismböcker vars samlade innehåll nu finns i boken Visdom & Humor här i webshop.

Kristina Blakstad Fashion:
Uniformsinspirerade jackor går självklart att beställa fortsatt. Priset är ca SEK 4.000 – SEK 10.000. Unika med äkta uniformsband och rätt detaljer, ofta i jeanstyg, ofodrade för att kunna tvättas i maskin. En vardagsjacka. Förfrågan och för att se modellförslag kontakt: info@kristinablakstad.com.

Kristina Blakstad konstnär sedan 2010. Konsten finns här i webshop. Se även under flik utställningar, där aktuella händelser redovisas, välkommen till dessa.

Författandet
2013 blev  skrivandet en del av hennes arbete. Visdom & Humor kom först, därefter en romanserie om människor på 7 gårdar. Utspelar sig på 1840-talet.  Blir 8 böcker totalt. Del 1 och 2 finns här i webshop. Fler manus till romaner är under arbete.

Inredning konsult  Allt som hör heminredning till arbetar Kristina Blakstad med på konsultbasis, med hjälp av hantverkare. Söker ni rådgivning med färger, möblering, belysning etc. Kontakta henne gärna om du /ni vill förnya ert hem.

Kontakt:  info@kristinablakstad   eller  Tfn 070-647 87 03 (+46 70 64787 03).
Adress: Kristina Blakstad, Sälboda Herrgårdsflygel, 671 92 Arvika

Uppdaterar..
Din varukorg är tom.